Прання спортивного одягу: як не зіпсувати улюблені речі?

Здавалося б, що може бути простіше випрати брудну спортивний одяг? Засунув її в пральну машину, насипав порошку, додав кондиціонера, програму виставив і все, йди собі спокійно улюблений серіал дивись. Ось тільки після такої прання результати не завжди бувають хорошими.


Генеральний директор лондонської служби пральні та хімчистки LaundryHeap Деян Дімітров розкрив декілька секретів, як правильно прати спортивний одяг та купальники.

Навиворіт

Розподілити одяг за кольорами, застебнути всі кнопки і блискавки це ще тільки половина справи. Виявляється, необхідно вивернути весь одяг навиворіт, перш ніж відправляти її в машинку. Експерт вважає, що, таким чином зовнішній шар не буде стикатися з іншими тканинами під час прання, і це дозволить зменшити знос. Для цих же цілей потрібно використовувати спеціальну сітку. За його словами, подібна практика дозволяє збільшити термін придатності будь-яких речей, а не тільки спортивних костюмів.

Не захоплюйтеся порошком


Пан Дмитров закликав перестати сипати багато прального порошку в машинку. Існує міф, що велика кількість миючого засобу краще відперуть забруднення, але насправді багато піни затримує бруду бактерії в тканини. Тому експерт радить не захоплюватися порошком.

Відмова від кондиціонера

За його словами, спортивний одяг, як правило, проводиться з всмоктують вологу синтетичних матеріалів, які добре захищають від поту і охолоджують під час тренувань. Кондиціонер для білизни погано взаємодіє з цими матеріалами. Він рекомендує вибрати альтернативу кондиціонерів і вливати півсклянки білого оцту під час останнього циклу полоскання.

Прохолода

Всі речі, зшиті з еластичних тканин дуже погано ставляться до високих температур при пранні. Гаряча вода може значно зменшити термін служби такого одягу. Тому експерт радить прати подібні речі при самій низькій температурі. Якісний порошок для прання здатний видалити бруд навіть при 30 градусах. Якщо ж одяг дуже брудна, її перед пранням варто замочити в розчині теплої води і півсклянки білого оцту на годину.

Свіже повітря

Одяг для йоги і спортивні бюстгальтери не варто сушити в пральних машинах. Їх потрібно сушити тільки на повітрі і не піддавати яскравим сонячним променям.

Праємо купальники

Англієць і тут дав кілька порад. Він рекомендує бікіні і купальні костюми прати вручну. Таким чином, тканина не буде пошкоджуватися, і ризик того, що купальник стане на розмір менше зникає. Якщо на тканині залишилися сліди від сонцезахисного крему, за його словами, на такі плями перед пранням потрібно розпорошити все той же оцет.

 

                                                                

                                                                                               

 

 

 

Поделиться статьей
Смотрели: 1500
Прання спортивного одягу: як не зіпсувати улюблені речі?
Рейтинг 4.4
Лучшие статьи Best
New Balance
Читать Статью
Катерина Приходько
10.11.2019
Arena
Читать Статью
Александр Петров
04.11.2019