Columbia

Columbia Sportswear — американський виробник й продавець верхнього та спортивного одягу із головним офісом у Бівертоні, штат Орегон.

Виробами Columbia також є взуття, капелюхи, туристичні товари, лижний одяг та аксесуари.

Роздрібне підприємство з продажу капелюхів було створено 1938 року у Портланді єврейськими емігрантами Паулем й Марією Ламфром, що переїхали з фашистської Німеччини у 1937 році.

1948 року роздрібна компанія Ламфромів перейменована на Columbia Hat Company.

1960 року через розпач з роботи постачальників Columbia Hat Company починає виробництво одягу й перейменовується на Columbia Sportswear Company.

1970 року онук засновників підприємства Тім Бойл взяв відповідальність за виведення підприємства з банкрутства. Компанія почала стрімко нарощувати виробництво з запровадженням вологостійких курток з циркулюванням повітря. Також можна було відстібати підкладку й змінювати верхню сторону курток. Це підвищило продажі й зріст виробництва.

1998 року Columbia  перетворилася на відкрите акціонерне товариство.

У 2000 році компанія придбала торгову марку Sorel збанкрутілого квебецького виробника взуття Sorel Corporation. Вироби Sorel поширюються компанією Columbia не тільки на чоботи, але й на нейлоновий верхній одяг та інший робочий одяг.

 

До того ж, у 2003 році була придбано ТМ каліфорнійського виробника туристичного обладняння Mountain Hardwear.

2006 року Columbia придбала торгові марки Pacific Trail та Montrail.

2001 року головний офіс Columbia переїхав з Портланду до місцевості на кордоні Бівертона у окрузі Вашингтон штату Орегон.

2007 року влада Портланду безуспішно намагалась переконати Columbia повернутися до міста, на що керівництво компанії відповіло анонсуванням плану перспективної розбудови поточного офісного містечка.

У 2008-10 роках Columbia була спонсором Team Columbia на «Тур де Франс».

2010 року придбано OutDry Technologies S.r.l., що дало можливість додати торговельну марку OutDry.

2015 Тіма Бойла на посту президента компаній змінив Брайан Тімм.

На сьогоднішній день, компанія Columbia є одним з найпопулярніших брендів верхнього та спортивного одягу, де ціна завжди відповідає якості.

Поделиться статьей
Смотрели: 933
Columbia
Рейтинг 5.0
Лучшие статьи Best
New Balance
Читать Статью
Катерина Приходько
10.11.2019
Arena
Читать Статью
Александр Петров
04.11.2019