Arena

Arena - одна з провідних світових компаній, що виготовляє товари для плавання.

Бренд Arena був створений Хорстом Дасслером (Horst Dassler), президентом Adidas France, сином засновника компанії Adidas Аді Дасслера.

У 1972-го році, на літніх Олімпійських іграх в Мюнхені, Хорст став свідком історичного тріумфу Марка Спітца (Mark Spitz) - плавця, який завоював 7 золотих олімпійських медалей. Успіх цього американського спортсмена справив на Хорста глибоке враження, адже Спитц не тільки виграв 7 золотих медалей (що вже само по собі було неймовірно!), але ще одночасно встановив і 7 нових світових рекордів! Усвідомивши, наскільки сильно перемоги Спітца зможуть надихнути мільйони людей по всьому світу на заняття плаванням, Дасслер негайно почав планувати створення компанії з виробництва товарів для водних видів спорту.

Після Олімпіади, багато компаній пропонували Марку Спітцу своє спонсорство, але, врешті-решт, він вирішив співпрацювати саме з Хорстом Дасслером, допомагаючи тому створювати новий бренд, відомий тепер кожному під назвою Arena.

У 1973 році, всього через рік після ігор у Мюнхені, Arena випустила свою першу лінію спортивного одягу для плавання, здивувавши світ тканиною Skinfit®. Професіонали відразу прозвали Skinfit "технологічної перлиною". Нова ультралегка тканина важила всього 18 грамів і дуже щільно, немов "друга шкіра", прилягала до тіла спортсмена.

Наступного року, Arena підписала свій перший контракт на спонсорство з жінкою - австралійської плавчинею Шейн Гулд (Shane Gould). На вже згаданій Олімпіаді 1972 року в Мюнхені, Гулд називали "Спитц в спідниці", адже спортсменка завоювала тоді 5 олімпійських медалей в індивідуальних змаганнях. У співпраці з Гулд в 1974-му була розроблена і випущена в продаж "Жіноча колекція купальників Шейн Гулд" (Shane Gould Female Swimsuit Collection).

 

Взявши правило бути кращою у всьому, в 1980 році компанія Arena представила світу Flyback®. Flyback був першим в світі спортивним купальним костюмом з тонкими лямками, завдяки яким значна площа поверхні плечей і спини плавців залишалася відкритою, що давало більшу свободу рухів верхньої частини тіла. І сьогодні багато плавців воліють Flyback. Ось чому дизайн цих популярних купальних костюмів, постійно оновлюючись, продовжує з'являтися і в сучасних колекціях.

 

На Олімпійських іграх 1988 року в Сеулі новий член Елітної Команди Arena (Arena Elite Team), Метт Біонді (Matt Biondi) став 2-м плавцем в історії, який завоював 7 олімпійських медалей. Біонді впритул наблизився до рекорду Спітца: 5 з 7 його медалей були золотими, а 4 з них він виграв, встановивши світові рекорди. Зараз ім'я цього спортсмена включено до Міжнародної зали слави плавання.

На початку 90-х років Arena представила світу ще один технологічний прорив: AquaRacer®. Завдяки неймовірній тонкості AquaRacer дозволяла спортсменам проходити "крізь" воду з неймовірною легкістю. А вже в 1997-му, Arena D & D Team знову здивувала світ плавання, випустивши X-Flat® - тканину, ще більш тонку, гладку і легку, ніж AquaRacer. І все ж, навіть X-Flat (важила на 25% легше, ніж будь-яка інша тканина костюмів для плавання того часу) була лише передвісником тих дивовижних розробок, які ще представить Arena світу в 2000-х.

У 1990-і рр. склад команди Arena Elite Team продовжувала поповнюватися молодими і талановитими спортсменами, багато з яких незабаром стали знаменитими чемпіонами. В цей час до команди Arena долучились Олександр Попов та Францішка ван Альмсік (Franziska van Almsick).

 У 2000-і, завдяки постійному прагненню вийти за межі можливого, фахівцям Arena вдалося розробити революційні технології Powerskin® (2000) і Powerskin X-Treme® (2004). Технологія Powerskin стала флагманом нового покоління елітних спортивних костюмів для плавання, які практично повністю закривають тіло спортсмена.

 У костюмах Powerskin® і Powerskin X-Treme® виступали на найпрестижніших змаганнях найбільші чемпіони Європи та світу: Лаура Манаду (Laure Manaudou), Філіппо Магніні (Filippo Magnini), Роланд Шуман (Roland Schoeman), Рик Нітлінг (Ryk Neethling), Ласло Чех (Laszlo Cseh) і багато інших.

 Фахівці компанії Arena усвідомлюють, що головним прагненням кожного спортсмена є перемога. З тієї хвилини, коли в 1972 році засновник Arena Хорст Дасслер і легендарний Олімпійський чемпіон Марк Спітц уклали перший контракт компанії і потиснули один одному руки - з тієї хвилини і до цього дня головною метою Arena була і залишається тільки перемога. Перемога спортсменів і перемога компанії.

 Безперервно консультуючись з кращими плавцями планети, відчуваючи разом з ними свої новітні розробки, за 30 років своєї роботи компанія Arena зуміла зробити величезну кількість першокласних товарів, які не тільки задовольняють, але і перевершують найнеймовірніші очікування професіоналів і любителів плавання.

Поделиться статьей
Смотрели: 121
Arena
Рейтинг 5.0
Лучшие статьи Best
New Balance
Читать Статью
Катерина Приходько
10.11.2019
Arena
Читать Статью
Александр Петров
04.11.2019